zaterdag 11 maart 2017

#52; GROEN, GROENER, GROENST



Vandaag was een dubbel GROENE dag. Samen met 2 van onze lieve kleinkids zijn we op pad geweest voor "IKBENSUPPORTERVANMOOISCHOON" . Gehuld in een veiligheidsvestje, met in onze gehandschoende handen een ring met een GROENE vuilniszak voor het plastic en blik en een grijpstok + nog een kleine zak voor restafval, gingen we op pad. Hoe we daar zo bij kwamen?
Vorige week kwamen Stijn en Daantje vragen of we een klusje voor ze te doen hadden. Ze zijn nl deze 40 dagen voor Pasen bezig met een actie voor TEAR, ze staan 40 dagen op voor de kinderen in Noord Irak die zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië en Irak.
Met de opbrengst zorgt Tear ervoor dat de kinderen in de diverse opvangkampen wekelijks voorzien worden van fruit.
Daar willen we natuurlijk graag een klusje voor bedenken. En omdat we zelf allang supporter zijn van een schoon Wapenveld en regelmatig met een zakje  onze wandelingen doen, was de keus snel gemaakt en de klusjeskids zagen het ook wel zitten. Omdat we langs een drukke weg die door het bos loopt wilden schonen leek het ons wel handig om wat veiligheidsmaatregelen te treffen, dus nam manlief contact op met de ROVA, waarbij hij regelrecht verbonden werd met de afdeling "Mooi Schoon", waar we al kennis mee gemaakt hadden op een voorlichtingsavond van de gemeente Heerde. Helemaal persoonlijk werden ringen, zakken, grijpers, veiligheidshesjes, thuisbezorgd en konden we vanmorgen op pad. Helaas konden we in het uur wat we ervoor uit hadden getrokken nog geen kilometer Molenweg ontdoen van plastic, blik, glas en ander zwerfvuil. Zoveel lag er en zo'n ring met een volle zak is best zwaar. En dat grijpen met een grijper gaat ook niet altijd handig, daar moet je mee oefenen. Dus hebben we het 2e stuk maar meer geraapt dan gegrepen.
Resultaat.......bijna 1 kilometer schoon  en we hopen dat het opvalt bij de fietsers en feestvierders die we schuldig achten aan de rommel. 2 tevreden kids met een gevuld spaarpotje en ook nog eens een happy opa en oma! GROEN, GROENER, GROENST!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten